La poalele munților Vâlcan

Spre cheile Sohodolului

  • Home
  • Puncte de Interes

Casa Memorială Constantin Brâncuși

Casa Muzeu Constantin Brancusi

Casa memorială Constantin Brâncuși se află în localitatea sa natală, satul Hobița, din comuna Peștișani, județul Gorj. Este clasificată ca monument istoric, cu cod LMI GJ-IV-m-B-09494, sub denumirea de Casa-Muzeu " Constantin Brâncuși " .

Mai mult »

Mănăstirea Tismana

Manastirea Tismana

Considerată de multă lume drept inima Olteniei, Mânăstirea Tismana este cel mai vechi așezământ monahal încă în funcțiune din Țara Românească.

Mai mult »

Filmare Aeriană

Domnul Răzvan Căpățînă ne-a făcut o plăcută surpriză cu o filmare executată cu o dronă pe deasupra pensiunii noastre. Tocmai schimbam apa în piscină șifăceam curațenie dar nu mai contează acum. Ideea importantă e că acum putem fi priviți... de sus.

 

Fluturașul de Stâncă

Fluturasul de Stanca

În Rezervația Naturală „Cheile Sohodolului” se află cea mai mare biodiversitate din România. Printre viețuitoarele care viețuiesc aici își au cuiburile fluturașul de stâncă și lăstunul de stâncă.

Mai mult »

Cheile Sohodolului

Cheile Sohodolului

Pornind din Târgul Jiu spre Mănăstirea Tismana undeva se face un drum asfaltat la dreapta care duce până departe, în creierii munților Vâlcan. De-a lungul lui se ajunge în Cheile Sohodolului, un ansamblu de stânci uriașe care îți taie răsuflarea, unele dintre cele mai frumoase chei din țară.

Mai mult »